EMG utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri

 

Educations Media Group, EMG, utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri. DI Gasell firar 20 år och delar ut det prestigefyllda priset till svenska företag som fått minst tre Gasell-utmärkelser genom åren.

EMG har sedan starten 2001 drivit söktjänster för utbildning med visionen att hjälpa alla i världen att hitta rätt utbildning, vilket de gjort med stor framgång. Nu tilldelas bolaget det prestigefyllda priset MästarGasell av Dagens Industri.

– Det känns väldigt roligt och ärofyllt att få den här utmärkelsen från Dagens Industri. Nu har vi siktet inställt på att bli Gaseller 2020. Jag har det som nyårslöfte, säger Mattias Säker, COO på EMG.

– EMG har under de senaste åren expanderat ut i Europa och USA och samtidigt befäst sin marknadsledande position i Sverige genom söktjänsterna studentum.se, utbildning.se, kurser.se och gymnasium.se. För tre år sedan förvärvades också allastudier.se från Kinnevik. 2019 har börjat bra. Vi siktar på 25 procent tillväxt i år för att nå 275 miljoner i omsättning och efter Q1 ligger vi före planen, säger VD:n Fredrik Söderlindh.

Tre gånger tidigare har EMG fått utmärkelsen Gasellföretag som ges till Sveriges mest framgångsrika företag, vilket mäts i bland annat sunda finanser och organisk tillväxt. Jubileumsåret sätter Gasellföretagarna och deras betydelse för Sveriges framtid i fokus. Gasellföretagen bidrar med nya jobb, konkurrenskraft och välfärd. MästarGasell blir företag som blivit utnämnda till Gasellföretag minst tre gånger eller fler under de 20 år som Dagens Industri har utsett Sveriges ledande tillväxtföretag. Runt 10 000 företag har utsetts till Gaseller sedan starten, och av dessa kan nu 1 400 titulera sig MästarGaseller.

– Det här är tack vare vår tydliga vision som genomsyrar hela organisationen och våra 150 engagerade medarbetare som alla jobbar mot samma mål. Utbildning är en av världens största sektorer och har en årlig underliggande tillväxt på åtta procent. 2018 hjälpte vi över 30 miljoner personer att hitta rätt utbildning, i år räknar vi med att hjälpa upp emot 36 miljoner personer, allt ifrån en högstadieelev i Göteborg till en HR-chef på Nike i USA, säger Mattias Säker.

För att utnämnas till MästarGasell krävs att:

Företaget ska ha utsetts till Gasellföretag tre gånger eller fler under de 20 år som Dagens Industri har utsett Sveriges främsta tillväxtföretag. Till grund för Gasellundersökningen ligger företagets fyra senaste årsredovisningar.

Källa: fakta.gasell.di.se

Om EMG – Educations Media Group:

EMG är idag marknadsledande inom utbildningsmarknadsföring och driver världens största söktjänster för utbildning. EMG samarbetar med 4 000 utbildningsleverantörer i 40 länder och hjälper 3 miljoner studenter att hitta rätt kurs för sina behov bland de 50 000 program som finns tillgängliga varje månad.

Julia Rydstrand