Få fler att boka din kurs – så gör du

 

I en pågående undersökning bland kurser.se:s användare undersöker vi hur den pågående situationen med COVID-19 påverkar våra användares val om hur och om de vill gå en kurs. Det finns saker du som kursarrangör kan göra för att dina potentiella kursdeltagare ska känna sig mer bekväma med att boka en kurs hos dig.

Undersökningen publicerades den 26 mars 2020 och pågår fortfarande. Siffrorna i denna artikel baseras på 545 respondenters svar från perioden 26 mars till 31 mars. Vi ställde frågan: Är det något våra kursarrangörer kan göra för att du ska bli mer bekväm med att boka en kurs? Svaren från våra användare och dina potentiella kursdeltagare delar vi gärna med oss av till dig och det är det här du kan göra för att fler ska känna sig bekväma med att boka din kurs nu i coronatider.

Det här kan du göra:

1. Erbjud en onlineversion av kursen

Om du har möjlighet erbjud kursen online! Behöver du tips på hur du kan göra kursen digital? Läs våra tips här.

2. Erbjud gratis ombokning av kursen till ett annat kursdatum

Finns det möjlighet till att erbjuda gratis ombokning av kursen? Om det gör det, glöm inte att skriva det tydligt på din hemsida och på dina kurser på kurser.se.

 

3. Erbjud undervisningen i mindre grupper

Det är fortfarande en del som skulle kunna tänka sig att gå en fysisk kurs, men i mindre grupp. Självklart då friska och krya! Om du vill ha tips på vilka åtgärder du kan vidta för att undvika smittspridning kan du läsa våra tips här. 

För de senaste rekommendationerna, besök Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

4. Ändra avbokningsregler så att det går att avboka med kort varsel

Har du möjlighet att ändra dina avbokningsregler? Glöm då inte uppdatera det på din hemsida men även på dina kurser på kurser.se.

 

5. Sänk priset tillfälligt

Om du kan, kan ett alternativ vara att sänka priset tillfälligt. Det kan göra det möjligt för fler att kunna boka din kurs.

 

Så här svarade kurser.se:s användare på frågan: 

diagram-kurser-se
Vi förstår att den här tiden kan upplevas som utmanande på många olika sätt därför vill vi hjälpa dig med tips och guidning på möjliga lösningar. Det kanske inte går att implementera allt på just din verksamhet men vi hjälper dig gärna med det vi kan. Du är varmt välkommen att kontakta oss på kurser.se för rådgivning eller tips.

Julia Andersson