kurser.se 2022: Populära kategorier och våra användare

 

 

Hur såg 2022 ut på kurser.se? I vår statistikrapport kan du ta del av insikter från året, bland annat vilken kategori som var populärast och vilka hemsidans besökare faktiskt är.  

 

Ännu ett år har passerat, och nu kan du äntligen ta del av statistikrapporten för 2022 där vi har gjort en djupdykning i våra användare och vilka kurser som var mest efterfrågade under året. Statistikrapporten är en unik möjlighet för dig som kursarrangör att få information om vilken typ av kurser våra besökare faktiskt är intresserade av. Läs några av rapportens höjdpunkter nedan! 

 

kurser.se:s besökare 2022

Besökarna på kurser.se hade en relativt jämn åldersfördelning 2022, men åldersgruppen 25 - 34 år hade en liten majoritet med 21 procent. Den näst största åldersgruppen på 20 procent var 35 - 44 år. Majoriteten av besökarna under 2022 var kvinnor, närmare bestämt 61 procent.  

Hur hittade våra besökare kurser.se under året? De flesta nådde oss via organisk trafik, men en stor del kom in på kurser.se via annonsering.  

 

Populäraste kategorierna på kurser.se 2022 

De topp tio populäraste kategorierna på kurser.se under 2022 var hantverk, barn, målarkurser, dans, musik, kropp och hälsa, sport och äventyr, inspiration och utveckling, skrivarkurser och djur.  

Musik tog över femteplatsen från kropp och hälsa som var den femte populäraste kategorin 2021. En kategori som försvann från topp tio listan 2022 var språk som ersattes av sport och äventyr, något som speglar behovet av att komma ut mer och umgås i grupp sedan pandemin. Den kategori som har ökat mest i popularitet är ekonomi, följt av barn, inspiration och utveckling, foxtrot och Lindy hop. 

 

Vill du veta mer? Klicka här för att ta del av hela statistikrapporten! Glöm inte att du alltid be din kontaktperson på kurser.se om en genomgång av rapporten.  

 

Ta del av rapporten här

 

Gabrielle Längbo