Ökad efterfrågan på båtkurser under pandemin

 

Förra sommarens hemester ökade intresset för utomhusaktiviteter och inte minst för livet på sjön. Med båt kommer stort ansvar. På kurser.se kunde vi se en tydlig ökning på efterfrågan för båtkurser – här är kurserna som toppade listan förra året.

En semester hemma innebar för många sökandet efter nya intressen på hemmaplan. I vår senaste statistikrapport kan vi se att pandemin medförde ett ökat intresse för utomhusaktiviteter och distanskurser. Vi kan också se att när smittspridningen gick ner gick intresset för att gå en kurs upp.

– Trots ett år med helt nya förutsättningar att förhålla sig till har trafiken på kurser.se hållt nästan samma höga nivå som 2019. Vi är många som är sugna på nya intryck, kunskaper och miljöer, säger Madeleine Lindahl, Communications & Marketing Director på EMG Sverige.

Under 2020 ökade trafiken till vår kategori Båt och sjö med 18 procent och vi fick in över 55 procent mer intresseanmälningar på båtkurserna jämfört med föregående år. Säkerhet på sjön verkade vara viktigt för många då kurser för att ta förarintyg var absolut populärast bland båtkurserna.

 

Topp 5 båtkurser 

Här är de fem populäraste båtkurserna på kurser.se från 2020. Kurserna rankas på hur många besök de haft.

 1. Skärgårdsläger för barn mellan 9-14 år

  Svensk Lägerverksamhet AB

 2. Förarintyg - Distanskurs (www.e-navigation.se)

  Navigationsakademien

 3. "På rätt kurs" med Harald Treutiger- Förarintyg online

  Sjösportskolan

 4. Seglingskurs på din egen båt

  Vind o Vatten Seglingskurs

 5. Förarintyg

  Sjöskolan på Beckholmen

 

Är du intresserad av mer statistik och insikter från kursbranschen? Läs och ladda ner kurser.se:s senaste statistikrapport!

Läs och ladda ner rapporten

 

Sandra Callermo