EMG och Keystone går samman – blir världens största marknadsföringskoncern för utbildningar

 

Vi är glada över att kunna tillkännage att Educations Media Group (EMG) och Keystone Academic Solutions (Keystone) går samman och skapar en världsledande digital plattform för studentrekrytering. Det nya sammanslagna bolaget kommer att heta Keystone Education Group (KEG) och årligen hjälpa 110 miljoner besökare världen över att hitta rätt utbildning. 

EMG och Keystone är ledande inom studentrekrytering och marknadsföring av utbildningar på den globala marknaden. Med en unik portfölj av starka varumärken och ledande marknadspositioner i Europa och USA blir nybildade KEG världens största marknadsföringskoncern för utbildningar. 

Keystones nuvarande vd Erik Harrell blir vd för det nybildade bolaget. EMG:s vd och medgrundare Fredrik Söderlindh får en senior ledarposition i KEG som ansvarig över M&A, och kommer att ingå i KEG:s styrelse. 

 

erik-harrell-blob
“Bildandet av KEG genom sammanslagningen med EMG för oss ytterligare ett steg närmare till att bli världens mest besökta sökplattformar inom utbildning. Det gör oss också till en ledande global samarbetspartner för skolor och utbildningsföretag. Båda företagen har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt sammanföra studenter och utbildningsleverantörer, och vi ser nu fram emot att tillsammans skapa ännu bättre lösningar för utbildningsmarknaden,“ säger Erik Harrell.

 

Våra kunder är vår högsta prioritet och sammanslagningen innebär ingen större förändring, vi är fortfarande samma företag men kommer nu ha ännu större möjligheter att utveckla våra produkter och vara den självklara plattformen för att söka efter en utbildning.

KEG:s verksamhet kommer att fokusera kring fyra kärnområden: eftergymnasiala studier, utlandsstudier, kompetensutveckling samt globala studentrekryteringsverktyg. KEG har 5 500 utbildningsleverantörer som kunder och de 460 sökplattformarna besöks årligen av över 110 miljoner utbildningssökande från hela världen. Bland sökplattformarna ingår kurser.se, utbildning.se, studentum.se, educations.com, masterstudies.com och findauniversity.com

Följ med på vår spännande resa när vi startar ett nytt kapitel som Keystone Education Group. Tillsammans ska vi hjälpa alla i hela världen att hitta en utbildning!

Mer om sammanslagningen kan du läsa här →

Madeleine Lindahl