Så såg 2023 ut på kurser.se

 

Nu är statistikrapporten för 2023 äntligen här! Djupdyk tillsammans med oss i analyser från det gånga året och kika närmare på bland annat vilka kategorier som trendade och vilka det var som faktiskt besökte kurser.se.  

Ytterligare ett år har passerat och nu kan du äntligen ta del av statistikrapporten för 2023 där vi har gjort en djupdykning i kurser.se:s användare och vilka kurser som varit mest efterfrågade under året. Statistikrapporten som vi släpper två gånger per år ger dig som kursarrangör en unik inblick i vad era kunder, och våra besökare, faktiskt är intresserade av.  

2023 hade kurser.se totalt 1 918 216 besök och vi fick också in 34 587 intresseanmälningar från besökare som ville veta mer om era olika kurser. Ta del av detaljerna i rapporten för att bättre förstå våra användare och deras preferenser!  

 Ta del av rapporten här

Det här årets besökare 

Under 2023 kan vi se en jämn åldersfördelning bland våra besökare, där besökare i åldrarna 25–34 hade en liten majoritet med 20 procent av besökarna. Det var mest kvinnor som besökte oss men vi kan se att antalet manliga besökare ökade jämfört med föregående år.  

De flesta besöker kurser.se från sin mobiltelefon, det är faktiskt bara 25 procent som besöker vår sajt från en dator. 2023 hittade de flesta till kurser.se direkt via en sökmotor som till exempel Google.  

Hantverk, barnkurser och dans fortsatt i topp 

I toppen bland de kategorier som flest var intresserade av i år hittar vi hantverk, barn och dans. Hantverk, som är den mest populära kategorin även i år, är en kategori med stor bredd av kurser inom allt från drejning till bokbinderi. I den kategorin hittar våra besökare över 1 305 kurser och 78 olika arrangörer.  

I statistikrapporten presenterar vi en topplista över de 20 mest populära kategorierna på sajten. I rapporten kan du också se antalet sidvisningar och intresseanmälningar för respektive kategori. Här presenterar vi plats 1–10 på listan.  

Topp tio kategorier 

  1. Hantverk 
  2. Barn 
  3. Dans 
  4. Målarkurser 
  5. Musik 
  6. Kropp och Hälsa 
  7. Språk 
  8. Mat och Dryck 
  9. Inspiration och Utveckling 
  10. Skrivarkurs 

Vill du veta mer om rapporten? Klicka här nedan för att ta del av ett kort webbinarium där vi tillsammans lyfter flera höjdpunkter från årets rapport.  

Ta del av webbinariet här

 

Picture of Wilma Abrahamsson Hjärne
Wilma Abrahamsson Hjärne