Så fungerar kurser.se

 

Är du nyfiken på hur det går till när en potentiell kursdeltagare hamnar på kurser.se? Oavsett om du annonserar dina kurser hos oss eller inte kan det vara intressant att veta hur kurser.se faktiskt fungerar. Vi visar dig – steg för steg!

1. Intresse uppstår

Den magiska resan mot kurser.se börjar oftast där ett intresse vaknar. Den som besöker kurser.se kan vara allt från en privatperson som snappat upp ett nytt intresse till ett kompisgäng som vill lära sig något nytt. Oftast befinner sig köparen  initialt i ett stadium där köparen själv försöker identifiera sitt behov och formulera det. Vad behöver jag för att uppnå mitt mål? Här finns vi på kurser.se för att erbjuda stöd i form av inspirerande artiklar, quiz och guider som gör det enklare för köparen att gå vidare i processen.

2. Sökandet påbörjas

När behovet formulerats och köparen vet vad hen letar efter är det vanligt att köparen vill undersöka vad det finns för utbud och alternativ. Ett av de vanligaste sätten är att man gör en sökning efter det området man är intresserad av. Med största sannolikhet använder köparen en eller flera söktermer som är relaterade till sitt behov. 

3. Ny kontakt uppstår

På kurser.se möts personen av ett samlat kursutbud, oftast med nationell spridning och med möjlighet att välja olika kategorier inom området. 

4. Filtrering och kategorisering

I detta steg är köparen medveten om sitt behov och letar nu aktivt efter lösningar. På sajten kan besökaren välja att anpassa sin sökning utifrån kategori och ort eller bara kategori eller ort. Det ger besökaren möjlighet att göra en mer finslipad sökning baserat på mer specifika behov. 

5. Research

När utbudet smalnat av kan besökaren fortsätta med en mer utförlig research. I det här stadiet vill köparen ofta samla på sig så mycket information om sina alternativ som möjligt, för att kunna välja bort de som inte känns relevanta. Här kommer videodemos, recensioner och ditt företags USP:ar in. 

6. Intresseanmälan

När besökaren bestämt sig för att välja just din kurs lämnar hen en intresseanmälan och du som kund på kurser.se får möjlighet till en direktkontakt med köparen. 

7. Besökare blir (förhoppningsvis) till kund

När du har fått in en intresseanmälan är det viktigt att passa på att smida medan järnet fortfarande är varmt. Om du inte har möjlighet att återkoppla direkt är ett bra alternativ att ställa in ett autosvar. På så sätt kan du visa den som anmält intresse att ni fått in anmälan och att personen kommer att bli kontaktad så snart som möjligt. 

💡 Lästips: Ta hand om dina leads

I den beslutsfattande fasen kan en köpare även välja att boka en kurs direkt eller till och med köpa en kurs direkt på sajten. Här nedan ser du ett exempel på hur köpresan kan se ut:

Så fungerar kurser.se

Picture of Wilma Abrahamsson Hjärne
Wilma Abrahamsson Hjärne